Kastrering

Veterinærene ved Vestfold Dyrehospital ufører kastrering/sterilisering av alle dyrearter.Vi anbefaler at alle katter som ikke skal inn i avel bør kastreres /steriliseres. Ved kastrering fjerner vi kjønnskjertlene til dyret, dvs testiklene på hannkatter og eggstokkene på hunnkattene. (Ja det heter faktisk kastrering av hunnkatter også). Alle kattene ligger i full narkose under operasjonen. De får det nyeste og beste innen narkose, smertestillende og væskebehandling. Operasjonsområdet klippes for hår og desinfiseres slik at det skal være minst mulig risiko for infeksjon i operasjonssåret. Hannkattene får et lite sår i huden over hver testikkel. Hunnkatten får et sår på magen (normalt ca 2 cm).

Etter operasjonen får kattene ligge på oppstallingen til de har begynt å våkne. Våre flinke dyrepleiere/assistenter overvåker dyrene under narkosen og oppvåkningen. Ved avhenting får eier muntlig og skriftlig informasjon om hva som er gjort og hvordan de skal ta vare på katten i ettertid. Etter operasjonen anbefaler vi at kattene får spesialfòr for kastrerte/steriliserte katter. Dette fòret forebygger overvekt og urinkrystaller og urinsteiner.

Om du har andre dyr for eksempel hund, hest, ilder, kaniner etc vær vennlig å ring oss så vil du få våre anbefalinger når det gjelder kastrasjon/sterilisering av disse dyreartene.